Передплата 2024 ВЗ

«Завдяки американським системам Himars ЗСУ ефективно нищать російські склади боєприпасів»

  • 09.07.2022, 15:55
  • 769

Порошенко в ефірі американського телеканалу MSNBC сказав, що останні заяви російського диктатора путіна – це чіткий сигнал Західному світу, що агресор не планує зупинятися в Україні

«Завдяки американським системам Himars ЗСУ ефективно нищать російські склади боєприпасів»
«Завдяки американським системам Himars ЗСУ ефективно нищать російські склади боєприпасів»

Порошенко зазначив: слова путіна, що він «ще нічого серйозного не почав в Україні» адресовані не Україні. Саме тому українській армії якнайшвидше потрібне найсучасніше озброєння, щоб зупинити путіна — наголошує п’ятий президент.

«Це сигнал зовсім не для України. Адже путін вже робить все, що може, атакуючи Україну вздовж лінії фронту в 4 тисячі кілометрів. Це його сигнал для всього Вільного світу. І це сигнал Сполученим Штатам. Адже буквально одночасно з ним спікер російського парламенту Володін сказав, а чому б не порушити питання щодо Аляски. Це власне те, про що ми говоримо постійно. Війна ця не проти України. Ця війна — проти свого Вільного світу. І от саме тому нам такою потрібною є єдність антипутінської коаліції», — пояснює Порошенко.

«путін — це зло. Він вбиває десятками тисяч цивільних українців. І він точно не зупинитися допоки не зупинимо його ми. Наш заклик полягає у тому, що зупинити його слід ще в Україні. А тому допоможіть нам зробити і вашу роботу», — зазначає Порошенко.

«Життєво необхідним сьогодні є забезпечення передачі Україні нових взірців зброї. Це війна дронів. Війна артилерії. Війна радіоелектронного протистояння. Використання нами систем Himars вже допомагає у вирішенні ще однієї великої проблеми. росія щодня використовує до 60 тисяч снарядів. І навіть більше: те, що НАТО не може виробити за рік, росія застосовує проти нас за тиждень», — констатує Порошенко.

«А тому ми атакуємо зараз російські арсенали артилерії з використанням вогневих систем Himars, що вже є дуже ефективною тактикою для того, щоб зупинити росію. Лише протягом останніх трьох днів ми зробили так на Каховському напрямку в Херсонському регіоні, на Шахтарському — в Донецькій області, та зупинили наступ росіян», — нагадав Порошенко.

«Україна здатна викинути росіян з кожного квадратного метра української землі. Приклад цього маємо у 2014−2019 роках, коли ми змогли звільнити 2/3 окупованих росіянами територій Донбасу. А тоді ми застосовували лише оборонну зброю. Однак тепер у нас зовсім інші Збройні Сили, які ми створили на засадах стандартів НАТО. Ми зробили уроки і маємо потужну мотивацію. Це наша земля. Ми захищаємо власний народ. Ми захищаємо свободу, демократію. І ми захищаємо також наш вибір щодо власного майбутнього — повернення до європейської сімʼї. А от росія немає жодної мотивації», — резюмує Порошенко.

Схожі новини