Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Поліція відкрила кримінальні провадження щодо цілеспрямованого знищення врожаю на Херсонщині військовими рф

  • 09.07.2022, 13:50
  • 709

На Херсонщині російські окупанти продовжують цілеспрямовано знищувати врожай, обстрілюючи сільськогосподарські угіддя запальними снарядами

Поліція відкрила кримінальні провадження щодо цілеспрямованого знищення врожаю на Херсонщині військовими рф
Поліція відкрила кримінальні провадження щодо цілеспрямованого знищення врожаю на Херсонщині військовими рф

Щодня виникають масштабні пожежі, уже вигоріло сотні гектарів пшениці, ячменю та інших зернових культур, вигорають полезахисні смуги та ліси. Нині від ворожих обстрілів потерпають як деокуповані населені пункти області, так і ті, що тимчасово перебувають під окупацією.

Через постійні обстріли гасити такі пожежі на деокупованих територіях вкрай важко, а на окупованих землях росіяни навмисно не дозволяють гасити займання, загарбники знищують склади з зерном, сільськогосподарську техніку та сонячні електростанції. Аби врятувати хоч частину врожаю, люди працюють на техніці поруч зі стіною вогню.

Лише на цьому тижні на території Херсонщини фіксувалися пожежі у лісах та на полях через обстріли. Як наслідок, біля с. Розлив Білозерської територіальної громади сталося загоряння 12 гектарів посівів зернових культур, а також загоряння соснового лісу в Олешківській територіальній громаді. Через присутність там військ рф пожежі ніхто не зміг гасити.

Унаслідок обстрілу Генічеського району спалахнула пожежа на полі з пшеницею біля смт Новоолексіївка та села Новопокровка. Вигорів врожай та сільськогосподарська техніка.

Після обстрілу військами рф Каховського району сталося загоряння соснового лісу на площі понад 5 гектарів.

Військовослужбовці рф обстріляли Великоолександрівську територіальну громаду. Сталося загоряння посівів озимої пшениці та ячменю загальноюплощею близько 150 га.

Через артилерійський обстріл росіян сталося загоряння соснового лісу біля с. Кохани, а також виникла пожежа на трьох гектарах соснового лісу на території Олешківського лісомисливського господарства.

За усіма фактами поліції відкрила кримінальні провадження за ч. 1 ст. 438 «Порушення законів та звичаїв війни» Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від 8 до 12 років.

Відділ комунікації поліції Херсонської області

Схожі новини