Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Керував операцією із захоплення території трьох областей України – генерал-полковнику РФ повідомлено про підозру

  • 07.07.2022, 17:00
  • 759

За процесуального керівництва Офісу Генерального прокурора командувачу військами центрального військового округу збройних сил РФ повідомлено про підозру за фактами ведення агресивної війни та посягання на територіальну цілісність і недоторканність України (ч. 2 ст. 437 та ч. 3 ст. 110 КК України)

За даними слідства,генерал-полковник РФ безпосередньо брав участь у підготовці, плануванні та організації вторгнення підпорядкованих підрозділів на територію Чернігівської, Сумської та Харківської областей. Він керував військовою операцією зі спроби їх захоплення.

Високопосадовець армії РФ протягом лютого-березня 2022 року перебував на території села Терехівка Чернігівського району та в одному із фермерських господарств облаштував собі командний пункт. Там він віддавав накази щодо ведення бойових дій та контролював їх виконання. Наприкінці березня 2022 року з метою підвищення морально-психологічного стану підлеглих військовослужбовців, вручив їм державні нагороди РФ.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснюється співробітниками Департаменту захисту інтересів суспільства і держави Нацполіції України. Генерал-полковник РФ та його підлеглі також перевіряються на причетність до вчинення воєнних злочинів проти мирного населення.

Схожі новини