Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Через спалах коронавірусу в Європі, на Львівщині побільшало охочих отримати бустерну дозу

Попри воєнний стан, у Львові та області “ковідна вакцинація” триває, хоча темпи вже не ті

Через спалах коронавірусу в Європі, на Львівщині побільшало охочих отримати бустерну дозу
Через спалах коронавірусу в Європі, на Львівщині побільшало охочих отримати бустерну дозу

За останній місяць щепилося півтори тисячі осіб. Це значно менше, ніж було до війни. Водночас через черговий спалах коронавірусу у Європі, на Львівщині побільшало охочих отримати бустерну дозу вакцини.

Про це повідомила у коментарі «ВЗ» керівниця Львівського обласного центру контролю та профілактики хвороб МОЗ Наталія Іванчеко.

«Зараз зросла кількість охочих отримати бустерну дозу, — каже вона. — Активно вакцинуються внутрішньо переміщені особи, які не мають документального підтвердження про попередні вакцинації, або прийшов час зробити бустерну дозу. Також вакцинуються захисники, які готуються обороняти нашу державу. Вакцини вистачає, постійно є постачання. Переважно має попит Pfizer. Ця вакцина гарно переноситься».

З початку кампанії вакцинації у Львівській області (лютий 2021 року) отримано 2 мільйони 171 тисячу доз вакцини проти ковіду.

Тим часом, за минулий тиждень в Україні було зафіксовано 1018 випадків коронавірусної хвороби, за тиждень до цього було 943 випадки.

«Бачимо зростання на 12% і це тенденція як і в європейських країнах, — сказав 6 липня міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко. — Потенційно готуємось до можливої нової хвилі коронавірусу. Готуємо до цього систему охорони здоров’я. Можуть бути проблеми з поставками кисню, оскільки в Україні кисневі установки виготовляють там, де йдуть активні бойові дії».

Віктор Ляшко закликав українців не нехтувати здоров’ям та робити щеплення.

Фото ЛОДА

Схожі новини