Передплата 2024 «Добрий господар»

“Прямий” виграв суд у Нацради

  • 06.07.2022, 17:40
  • 643

Верховний суд України визнав дії Національної ради з питань телебачення і радіомовлення про анулювання ліцензій на радіомовлення ТОВ “Телеканал “Прямий” протиправними

“Прямий” виграв суд у Нацради
“Прямий” виграв суд у Нацради

Відповідна постанова є в реєстрі судових рішень.

Верховний суд постановив, що дії Нацради є протиправними. Отже, «Прямому» повертають радіомовлення на частотах:

91,1 МГц у м. Павлоград Дніпропетровської області
102,2 МГц у м. Мелітополі Запорізької області
98,8 МГц у м. Білій Церкві Київської області
107,7 МГц у м. Переяславі Київської області

«Скасування ліцензії повністю (навіть за умови, що 4 із 6 частот використовували відповідно до норм чинного законодавства та ліцензійних умов) є протиправним», — йдеться у постанові ВСУ.

Як зазначила генеральна продюсерка ТОВ «Телеканал «Прямий» Світлана Орловська, «відстояли свої законні права щодо радіочастот і я маю надію, що обов`язково відстоїмо свої права щодо повернення цифрового мовлення телеканалу «Прямий» у Т2″.

3 вересня 2020 року Національна рада з питань телебачення і радіомовлення ухвалила рішення про анулювання ліцензії на мовлення радіостанції «ПРЯМИЙ FM» в шести містах України. Юридичні аргументи представників ТОВ «Телеканал «Прямий» тоді повністю проігнорували.

«Прямий» вважав це рішення упередженим та політично вмотивованим і на захист своєї позиції змушений був подати позовну заяву до Окружного адміністративного суду м.Києва. Разом з позовною заявою подали клопотання про забезпечення позову.

22.10.2020 колегія суддів Шостого апеляційного адміністративного суду розглянула апеляційну скаргу та призупинила дію рішення Національної ради від 03.09.2020 року № 1006 про анулювання ліцензії радіостанції «ПРЯМИЙ FM» до моменту набрання законної сили рішенням суду у даній справі.

Фото із мережі

Схожі новини