Передплата 2024 «Добрий господар»

«Нам потрібно ще більше зброї і боєприпасів»

  • 05.07.2022, 11:30
  • 505

Порошенко в ефірі американського телеканалу MSNBC подякував США за лідерство у підтримці України і постачанні зброї

«Нам потрібно ще більше зброї і боєприпасів»
«Нам потрібно ще більше зброї і боєприпасів»

Україна потребує ще більше озброєння, і закликав інші країни НАТО ухвалити Акти про ленд-ліз на зразок американського

«Лідерство американського президента Джо Байдена, Конгресу США, народу Сполучених Штатів дуже нам допомагає. Однак, зброї ніколи не буває достатньо», — говорить Порошенко.

«Нещодавно я повернувся з Бахмута на сході нашої держави, де саме зараз тривають важкі бої. Я був в Італії, де ми придбали сучасні бронемашини, створені за стандартами НАТО. Це стало першою експортною ліцензією з боку НАТО до України. Вже у наступні тижні, я сподіваюся, тримаю кулаки, що ці бронемашини будуть у розпорядженні українських Збройних сил. І вони допоможуть нам із проведенням контратак. А ваша зброя, включно з гаубицями М777, включно з реактивними системами залпового вогню HIMARS, артилерійськими системами, дронами, ракетами — всього цього ми потребуємо як повітря», — наголошує Порошенко.

«Наші Збройні сили, створені за моїх часів як Верховного Головнокомандувача ЗСУ у 2014−2019 роках, разом з вашою допомогою за стандартами НАТО, тепер демонструють, що можуть зупинити навіть так звану „другу найбільшу армію світу“. І не лише зупинити, а й відкинути їх від Києва. Сьогодні жорсткі бої точаться на сході і півдні. Однак ця війна — це війна артилерії, війна дронів, війна ракет, протистояння реактивних систем залпового вогню. А тому, на жаль, росія все ще має вдесятеро, в пʼятнадцять разів, а на окремих напрямках фронту і в двадцять разів перевагу над нами. І лише професіоналізм, лише сильна мотивація українців допомагає нам захищатися і допомагає нам на шляху до перемоги», — говорить п’ятий президент.

Порошенко наголосив, що всі українці сьогодні стоять на захисті своєї держави, кожен на своєму місці. «Всі ми воюємо. І всі ми демонструємо такий самий рівень готовності до протистояння, яким він був і на початку вторгнення. Хочу вас запевнити, що ми на 100% готові до звільнення всіх окупованих частин України, Донбасу, півдня країни. Однозначно, нам потрібно більше зброї, більше боєприпасів відповідно до того, що вами запропоновано у рамках Акту про ленд-ліз. І ми дуже зацікавлені в тому, щоб такі Акти про ленд-ліз були схвалені в інших країнах НАТО», — наголошує Порошенко.

«Постачання новітніх систем протиповітряної та протиракетної оборони. Новітніх радарів. Тримаємо кулаки, щоб отримати також і винищувачі, хоча б колишні радянські, для яких в нас вже є найкращі у світі пілоти. Тоді б ми змогли взяти під контроль своє небо. Адже на Донбасі, на жаль, росія поки що має дуже потужний контроль неба, і все це створює великі проблеми для наших Збройних сил. Однак ми боротимемося за кожен метр української території», — резюмує п’ятий президент.

Нагадаємо, партія з 11 нових бронемашин MLS SHIELD італійського виробництва буде поставлена у Десантно-штурмові війська України. Переговори про отримання експортної ліцензії тривали три місяці, Фонд Порошенка вже вніс 50 млн грн авансу.

Схожі новини