Передплата 2024 «Добрий господар»

Бюджет – це також фронт. І тут потрібні перемоги!

Абсолютний рекорд з виконання показників першого півріччя з грошових надходжень серед ОТГ у Дрогобицькому районі встановлено у Меденичах

Про це на сьогоднішній понеділковій нараді у Дрогобицькій районній військовій адміністрації поінформував голова селищної ради Михайло Живчин.

До початку нападу рашистів на Україну Меденицька ОТГ, до складу якої, крім самого адміністративного центру, входять ще 17 сіл, не відрізнялась такою позитивною бюджетною динамікою від чотирьох інших ОТГ, які також розташовані на території району — Трускавецькою, Дрогобицькою, Східницькою та Бориславською. У всіх цих громадах бюджет за перше півріччя також перевиконано. Але, як показує аналіз, зберегти заданий у першому півріччі темп найімовірніше не вдасться.

Наприклад, у Трускавці, задовго ще до переходу через бюджетний «екватор» було заявлено, що друге півріччя, за прогнозними оцінками, виявиться набагато гіршим. Час покаже, як розгортатимуться події у Східницькій ОТГ, де наповнення бюджетної каси, як і на сусідньому курорті, також вирішальною мірою залежить від «напливу» відпочивальників. Сьогодні, коли доля України вирішується на полі бою, українцям не до курортних забав. І це добре видно на обох курортах — і у Трускавці, і у Східниці.

У Дрогобичі та Бориславі бюджетна «картинка» на друге півріччя, як наголошують очільники громад, виглядає кращою. Є свої, не дуже приємні нюанси, але, якщо ситуація на фронті не погіршиться, річний бюджет в обох містах виконають. Непогано. Але не настільки добре, як у Меденичах, де станом на 1 липня із запланованих на 2022 рік 63 млн 341 тис. грн до бюджету вже надійшло 45 млн 31 тис. грн. Головне для жителів Меденицької ОТГ, де левова частка надходжень до бюджету становить рентна плата за газ, аби ще більше не погіршилась сьогоднішня фінансово-економічна ситуація у країні. Якщо все так і залишиться — значне перевиконання гарантоване.

Схожі новини