Передплата 2024 «Добре здоров’я»

"Другий Маріуполь неприйнятний": чому ЗСУ відійшли від Лисичанська

  • 04.07.2022, 11:03
  • 626

Відхід українських військових від Лисичанська на Луганщині – це тактичне рішення, це є тактичне відведення. Перебуваючи там на позиціях, ЗСУ знищили величезну кількість ворога та його техніки

"Другий Маріуполь неприйнятний": чому ЗСУ відійшли від Лисичанська
"Другий Маріуполь неприйнятний": чому ЗСУ відійшли від Лисичанська

Так вважає військовий експерт Петро Черник.

Сєвєродонецьк і Лисичанськ виконали те стратегічне завдання, яке перед ними ставилося

«І я би не перетворював це у катастрофу з таких міркувань. Перше, вони відтягнули туди гігантську кількість озброєння і техніки, і там знищена велетенська кількість ворога. Це відповідає дійсності, що дозволило нам суттєво покращити нам свої оперативні зусилля у першу чергу на півдні, і частково на півночі», — підкреслив експерт в ефірі телемарафону.

«Друге, нагадаю, для противника вихід на адміністративні кордони направду є принциповим і стратегічним, тому що їхній фюрер процес задекларував і не досягти цього не складало ніякої можливості. Більше того, вони досягли переваги в деяких частинах озброєння, зокрема артилерії. А нагадаю, що ця війна на 95% - це війна артилерії 1:10, а в деяких точках 1:20. Другий Маріуполь неприйнятний в принципі, важливо виграти війну. Не буває так, що у війні один противник безкінечно наступає, а другий — безкінечно відступає. Це живий організм, і нам треба думати стратегічно і думати про велику перемогу, яка неминуче буде за нами», — резюмував він.

Фото: T. ME/LUHANSKAVTSA

Схожі новини