Передплата 2024 «Добрий господар»

В Ізраїлі скасували вимогу про візи для українців

  • 03.07.2022, 17:45
  • 745

В Ізраїлі Вищий суд справедливості (БАГАЦ) скасував наказ міністра внутрішніх справ Аєлет Шакед, який зобов'язував громадян України отримувати візи для в'їзду в Ізраїль

В Ізраїлі скасували вимогу про візи для українців
В Ізраїлі скасували вимогу про візи для українців

Про це передає The times of Israel.

Відтак, тепер українцям не потрібна віза, щоб поїхати в Ізраїль на три місяці.

У березні Шакед заявила, що Ізраїль дозволить перебувати у країні приблизно 20 тисячам українців, які перебували в країні за туристичними візами або нелегально до російського вторгнення.

Вона також повідомила, що Ізраїль видасть візи ще 5 тисячам переселенців.

Та Вищий суд справедливості пояснив, що його рішення не позбавляє міністра внутрішніх справ повноважень вирішувати, хто може в'їхати до країни, відповідно до положень закону, або її права відмовляти громадянам України у в'їзді до країни в індивідуальному порядку на її розсуд.

Позов до суду подала юридична фірма «Томер Варша», що спеціалізується на імміграційному праві та допомагає українцям в'їхати до країни.

Президент України Володимир Зеленський підтримав рішення Верховного суду Ізраїлю, що зобов’язує уряд скасувати будь-які додаткові обмеження на в'їзд громадян України.

«Верховенство права та повага до прав людини — це саме те, що відрізняє справжню, розвинену демократію!», — наголосив Зеленський.

Фото із мережі

Схожі новини