Передплата 2024 «Добрий господар»

Купуй красу - заради ЗСУ!

У трамвайному депо працює вінтажний ярмарок, де збирають гроші на дрон

Купуй красу - заради ЗСУ!
Купуй красу - заради ЗСУ!

У неділю, 3 липня, у Львові відкрили традиційний вінтажний ярмарок «Тлум&Крам». Цього разу мета поціновувачів старовини — зібрати гроші для допомоги фронтовиків і девіз заходу — «Купуй красу заради ЗСУ». Бізнес-план ярмарку — 90 тисяч гривень для ЗСУ (30% від покупки скеровують для благодійності). За ці гроші хочуть придбати дрон Mavic бійцям на передову (спільно з волонтерською організацією «Львівський Лицар», яка допомагає українським військовим із перших днів російсько-української війни 2014 року).

… На блошиному ринку багато покупців. Після церкви галичани прийшли за обновками з нотками старовини та ексклюзивності. Деякі львівські пані одягнулися тематично — у вінтажному стилі: капелюхи, рукавички, торбинки… Такі панянки були зірками заходу. Їх залюбки фотографували, чоловіки навіть знайомилися.

На ринку зібралися продавці вишиванок, керамічних виробів, біжутерії, меблів, гучного скла, одягу та взуття. Ціни не надто високі. Лише ексклюзивні речі оцінюють дорого. Наприклад, годинник з минулого століття продавали за 35 тисяч гривень, без торгу. Апарат не справний, але продавець обіцяє знайти майстра, який полагодить годинник. Каже, цей годинник мандрує з ярмарку на ярмарок, але свого покупця все ж знайде.

Вінтажний посуд коштує від 300 гривень. За красиву чашку з блюдцем треба віддати 550 гривень, керамічний чайник — 1300 гривень, ложки та виделки — від 100 гривень за штуку.

Вишиванки — окрема тема. Зауважила, на цей товар є неабиякий попит на блошиному ярмарку. Чимало охочих було на примірку. Сукня-сорочка — від 10 тисяч гривень, вишита блузка з ажурними рукавами у вінтажному стилі — від 5 тисяч.

Фото автора та організаторів ярмарку

Схожі новини