Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Дрогобич - Ізюм. Побратими

До Дрогобича із Харківщини повернулась делегація на чолі з мером Тарасом Кучмою

Дрогобич - Ізюм. Побратими
Дрогобич - Ізюм. Побратими

Як інформує пресслужба Дрогобицької ОТГ, результатом поїздки стала підписана мером Ізюма Віталієм Марченком та Тарасом Кучмою угода про побратимське партнерство між двома містами.

Ця поїздка готувалась давно, але кілька разів, зважаючи на складну військову ситуацію на Слобожанщині, відкладалась. До останнього все висіло на волосинці. Справу владнали лише після того, як до вирішення проблемних питань долучились голови Харківської та Львівської обласних військових адміністрацій — Олег Синєгубов та Максим Козицький.

Як показує сьогоднішнє життя, побратимські стосунки, якщо лише вони базуються на правдивий дружбі, рятують. Вже де-де, а в Дрогобичі, який став таким собі центром масштабної, багатомільйонної гуманітарної допомоги, що надходить сюди з багатьох європейський країн, це знають добре. І не тільки тут. Гуманітарна слава Дрогобича сягає зони бойових дій. Саме з міста Котермака, де «гуманітарка» сортується під конкретні потреби потенційних адресатів, отримані медикаменти, одяг, засоби гігієни, харчові продукти, весь «маркований» для людських потреб вантаж відправляють в регіони, де наші співвітчизники конче потребують допомоги.

Так було й цього разу. До місця призначення, де оборону тримають бійці батальйону імені генерала Кульчицького Нацгвардії України, до якого свого часу був зарахований і Тарас Кучма, делегація з Львівщини прибула не з порожніми руками — привезли, що просили.

«Маю велике задоволення, просто щасливий, що поїздка відбулася. Що ми з Віталієм Марченком підписали угоду про партнерство», — заявив у розмові з нами Тарас Кучма.

У Дрогобичі, як було наголошено, робитимуть все для того, аби допомогти жителям Ізюма. Прикладом, як діяти, стануть напрацьовані вже моделі взаємин із закордонними підприємствами та громадами — таких міст, як, наприклад, Краків, Битом і деякі інші європейські міста-побратими, від яких до міста Котермака із перших днів нападу рашистів на Україну почала прибувати та продовжує надходити донорська — партнерська допомога — медичне та побутове обладнання, облицювальна плитка, металопластикові двері та вікна та інші вантажі. Дрогобицька громада, як було задекларовано під час поїздки, активно допомагатиме своїм новим побратимам, жителям Ізюма. Але не лише про це йшлося на зустрічі між головами двох міст, а й про релокацію, створення у Дрогобичі сприятливих умов для тих підприємців, які, рятуючи свій бізнес від війни, готові доставити до нас, де вже запрацювали кілька підприємств, що раніше базувались на Харківщині, своє виробниче обладнання. Від раніше «переміщених» із Слобожанщини до Дрогобича підприємців вже пішли гарні відгуки. Що тут нижча, ніж у інших містах, орендна плата за виробничі приміщення. Що місцева влада забезпечує ефективний «супровід» усіх необхідних для започаткування релокованого бізнесу документальних процедур. Що реально допомагає під час вирішення всіх організаційних питань. Мудро, з «прицілом» на майбутнє діють дрогобичани.

Схожі новини