Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Поляки казали, що рф безжальна. Нас звинувачували в русофобії, - Дуда

  • 30.06.2022, 18:32
  • 729

Анджей Дуда у виступі на саміті НАТО сказав, що поляків звинувачували у русофобії, але тепер світ переконався, що росія справді безпринципна

Поляки казали, що рф безжальна. Нас звинувачували в русофобії, - Дуда
Поляки казали, що рф безжальна. Нас звинувачували в русофобії, - Дуда

Про це пише Rzeczpospolita.

«рф показала своє обличчя, яке поляки давно знали. Нас (поляків — ред.) звинувачували в русофобії, коли ми говорили, що росіяни не мають принципів, але мають імперські апетити, що росія хоче розширити свій вплив, що вона веде експансію в усіх галузях, включно з енергетикою. Тоді на нас дивилися з недовірою, нас критикували. Та сьогодні, на жаль, все це виявляється правдою. Сьогодні росія — агресором, який порушує норми міжнародного права, скоює злочини проти мирного населення і це вже зрозуміло всім. Якщо хтось і несе відповідальність за цю війну, то це росія і, зокрема, володимир путін», — заявив президент Польщі Анджей Дуда.

За його словами, рішення ухвалені на саміті НАТО свідчать про поразку росії.

«путін хотів послабити НАТО, але натомість він зустрів єдність, зустрів швидкі рішення, миттєву та потужну підтримку України. З моменту російської агресії минуло вже понад 100 днів, тоді як у москві планували захопити Україну за кількадесят годин. Що ще важливо — до НАТО долучаються держави, які десятиліттями чи навіть століттями, як Швеція, були нейтральними. Це — протилежність до того, чого хотів досягти володимир путін», — зазначив лідер Польщі.

Фото: PAP / EPA

Схожі новини