Передплата 2024 ВЗ

Інститут дослідження війни: путін не хоче обмежуватись захопленням Донбасу

  • 30.06.2022, 10:17
  • 746

Окупанти намагаються вести наступ на північ від Харкова, що свідчить, що кремля все ще має територіальні амбіції за межами Донецької та Луганської областей

Інститут дослідження війни: путін не хоче обмежуватись захопленням Донбасу
Інститут дослідження війни: путін не хоче обмежуватись захопленням Донбасу

Про це повідомляє американський Інститут дослідження війни.

Як зазначається, амбіції кремля і перенаправлення російських підрозділів на другорядні театри бойових дій може прискорити завершення російського наступу на Донбасі.

ISW пише, що війська рф 29 червня провели штурм Дементіївки, приблизно в 15 км на північ від Харкова. Окупанти заявили, що наступ був успішним, але глава Харківської ОВА Олег Синєгубов повідомив, що українські війська відбили напад. Аналітики зазначають, що контроль над окремими населеними пунктами на північ від Харкова вздовж лінії фронту, ймовірно, дуже спірний.

Крім того, російські війська вели бої за контроль над великими Проходами, Цупівкою, розплідником і Руською Лозовою, а також обстрілювали Харків і прилеглі населені пункти.

«Постійні бої за контроль над такими населеними пунктами на північ від Харкова наводять на думку, що, хоча кремль стверджує, що віддає пріоритет захопленню Донбасу, він також прагне встановити контроль над українською територією за межами Донецької та Луганської областей», — зазначили експерти ISW.

Фото з мережі


Джерело: ISW

Схожі новини