Передплата 2024 ВЗ

«Ймовірність того, що армія білорусі вторгнеться в Україну наземним шляхом, менше одного відсотка»

А ось запускати ракети з території білорусі, радше за все, будуть і надалі, вважає експерт Олексій Леончик

Армія білорусі не підготовлена і перебуває у стані, в якому українська армія була у 2013 році. Тому ймовірність того, що армія білорусі вторгнеться в Україну наземним шляхом, менше одного відсотка.

Про це повідомив на брифінгу експерт, засновник благодійного фонду #BY_help Олексій Леончик.

«По землі армія білорусі не піде в Україну, — каже він. — По-перше, ця армія має дуже низький рівень підготовки. По-друге, вона не розуміє навіщо це… І, по-третє, лукашенко тримає армію для своєї оборони. Якщо він пошле армію в Україну, зостається голим перед можливістю, що путін пошле армію до нього».

Тим не менше Львівщина активно готується до нападу білорусів.

Про це, нагадаємо, 28 червня заявив перший заступник голови Львівської обласної військової адміністрації Андрій Годик. «Ризик вторгнення з північного напрямку ніхто не скасовував, — каже пан Годик. — Підготовка триває шляхом спорудження на Львівщині додаткових оборонних та інженерних мереж. Але передусім треба бути готовими до посилення ракетних та авіаударів з північного напрямку. Наші завдання — злагодження всіх сил і засобів, як правоохоронного блоку, так і військових, щодо координації планів відсічі агресії з білорусі».

Схожі новини