Передплата 2024 «Добрий господар»

Три мільйони “Української мрії”

“Укрпошта” випустила нову поштову марку. Її присвячено найбільшому у світі літаку АН-225

Три мільйони “Української мрії”
Три мільйони “Української мрії”

До Дня Конституції України «Укрпошта» випустила нову поштову марку. Її присвячено легендарному літаку АН-225 «Мрія», наклад — три мільйони штук. На марці — малюнок 11-річної художниці Софії Кравчук із Любомля на Волині, її робота перемогла у конкурсі на кращий ескіз. Софія зобразила повітряне судно, яке летить до зірок та прикрашене рожевими квітами.

Фото з відкритих джерел
Фото з відкритих джерел

Вартість однієї марки — 12 гривень. Аркуш із шістьма марками коштує 72 гривні. Через високий ажіотаж «Укрпошта» запровадила певні обмеження на продаж марки. Один клієнт може купити не більше двох маркових аркушів, п’яти конвертів і п’яти листівок. До усіх поштових відділень були черги по «Українську мрію», проте менші, як по марки про «рускій корабль».

«Українська мрія» — це про незламність і волю українців, — сказав генеральний директор «Укрпошти» Ігор Смілянський. — Знищено літак, проте знищити українську мрію, прагнення до свободи неможливо! А головною мрією кожного є перемога над ворогом, яку українці наближають, працюючи кожен на своєму напрямі".

З досьє «ВЗ»

Ан-225 «Мрія» — найбільший та найпотужніший у світі транспортний літак, створений київським державним підприємством імені Антонова. 27 лютого 2022 року під час повітряної атаки росіян на аеропорт «Гостомель» літак було знищено.

Фото з відкритих джерел

Схожі новини