Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Для плетіння маскувальних сіток не вистачає рук

  • 28.06.2022, 17:56
  • 1 801

Волонтери закликають небайдужих приходити на допомогу

Для плетіння маскувальних сіток не вистачає рук
Для плетіння маскувальних сіток не вистачає рук

На війні є поняття фронту і тилу. Те, що відбувається на фронті, значно помітніше, гучніше, так би мовити, «на слуху». Але без підтримки тиловиків ой як важко фронтовикам! Поки захисники зі зброєю в руках воюють і боронять наш край, у тих, хто в тилу, є свої «бойові завдання». І одне з них — плести для військових маскувальні сітки. Представники одного з волонтерських центрів у Львові розповідають, що мають дуже багато замовлень з фронту. На жаль, оперативно задовольнити усі потреби військових немає можливості — не вистачає рук у прямому сенсі цього слова.

«На початку війни, у перші місяць-два, людей, готових плести сітки, було значно більше, ніж тепер. Ми тут були, немов у вулику. А потім одні поїхали за кордон, хтось знайшов роботу і просто не має часу приходити до нас», — говорить Віталій, котрий з перших днів долучився до волонтерського руху і сьогодні передає навички плетіння «новеньким».

Та є тут і такі, хто щодня протягом місяців приходять і старанно вив’язує кожен вузлик, немов заговорюючи кожен на життя і перемогу…

Маскувальні сітки — це збереження життів наших військових. Долучитися до такої необхідної справи може кожен, адже плетіння сітки не така вже й складна наука. А знайти годину-дві у своєму життєвому графіку цілком можливо. Щоб потім мати відповідь на запитання «Що саме я зробив для нашої Перемоги?».

Адреси і контакти волонтерських центрів у Львові:

  • Площа Ринок, 9, +380 685 704 178 Алекс,
  • вул. Дорошенка, 7, +380 675 851 857 Олена.

Оксана Павленко.

Схожі новини