Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

У Пентагоні вважають, що ЗСУ завдали суттєвих втрат росіянам у Сєвєродонецьку

  • 28.06.2022, 10:50
  • 514

Американська військова розвідка повідомляє, що підрозділи Збройних сил України завдали суттєвої шкоди російським окупантам перед тактичним відступом із Сєверодонецька

У Пентагоні вважають, що ЗСУ завдали суттєвих втрат росіянам у Сєвєродонецьку
У Пентагоні вважають, що ЗСУ завдали суттєвих втрат росіянам у Сєвєродонецьку

Про це пише кореспондент видання Politico Джек Детч з посиланням на зустріч посадовця Пентагону із журналістами.

«Українці примушують заплатити їх занадто високу ціну за дуже невеликий шматочок землі», — наголосили у Пентагоні.

Американська розвідка також зафіксувала, що ЗСУ звільнили кілька населених пунктів на околицях Херсона протягом кількох днів.

Загалом Пентагон нарахував приблизно 60 ракет, які росіяни запустили по Києву, Львівській та Чернігівській областях упродовж 25−26 червня. На думку американської влади, в Києві росіяни хотіли поцілити у промисловий об’єкт, на якому виробляють боєприпаси.

На думку керівництва Пентагону, росіянам суттєво бракує командного складу в армії. Вони дедалі більше залучають відставних офіцерів та поповнюють резерви відставними військовослужбовцями.

Також високопосадовець підтвердив, що українська влада надіслала запит уряду США про надання додаткових систем протиповітряної оборони та військових гелікоптерів.

Співрозмовник Детча заявив, що росіяни знову змінили тактику війни й тепер переважно сподіваються на ефект від масивних артилерійських обстрілів та ракетних ударів.

За його словами, днями розпочнеться другий раунд навчання майже 50 українських військовослужбовців на військових базах у Європі. Це буде навчання з управління пусковими установками HIMARS. Також це буде інструктаж з користування гаубицями М777 зі керованими снарядами M982 Excalibur.

Фото із мережі

Схожі новини