Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Арештовано майно російських холдингових компаній на 4,5 млрд гривень

  • 27.06.2022, 17:00
  • 523

За клопотанням прокурорів Офісу Генерального прокурора, суд наклав арешт на майно, яке належить російським корпораціям на загальну суму понад 4,5 млрд гривень

Під час досудового розслідування, розпочатого за фактом планування та ведення агресивної війни рф проти України, встановлено, зокрема — приховані в офшорних юрисдикціях, активи російських корпорацій, які могли використовувати у підривній діяльності проти країни.

Судом наклав арешт на корпоративні права дев’яти українських підприємств, які належать російським холдинговим компаніям «Ростєх», «Татнєфть», «РусАл» та «Група ГМС», а також на 70 об’єктів нерухомого майна, включаючи майнові комплекси та земельні ділянки, загальною вартістю понад 4,5 млрд грн.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактами диверсії та агресивної війни (ч. 1 ст. 113, ч.1 ст. 437 КК України) здійснюється за процесуального керівництва прокурорів Офісу Генерального прокурора слідчими Слідчого управління ГУ СБУ в, А Р Крим за оперативного супроводу ГУ контррозвідувального забезпечення об’єктів критичної інфраструктури та протидії фінансуванню тероризму ДЗНД СБУ, а також Департаменту захисту інтересів суспільства і держави Нацполіції України.

Схожі новини