Передплата 2024 «Добра кухня»

"Ви не раби": Зеленський звернувся до білорусів, яких хочуть втягнути у війну

  • 27.06.2022, 13:15
  • 694

білорусь все активніше допомагає росії у війні проти України: надає російським військовим свої території для запуску ракет, відправляє нові партії озброєння

"Ви не раби": Зеленський звернувся до білорусів, яких хочуть втягнути у війну
"Ви не раби": Зеленський звернувся до білорусів, яких хочуть втягнути у війну

Цю жваву діяльність білоруського президента Олександра Лукашенка можна пояснити тиском з боку президента росії Володимира Путіна під час переговорів, що відбулися напередодні, пише в Телеграм канал «Генерал СЗР».

«Переговори відбувалися не так, як це могло здатися. Так, був момент, коли володимир путін, перервавши спілкування з лукашенком, пішов з переговорів і, виходячи з кімнати, голосно сказав:

«Поясніть цьому тупому ганд… ну, що він звідси не поїде». За словами очевидців, погрозу він сказав ​​настільки переконливо та голосно, що це почули і люди, які чекають на закінчення переговорів, яких було з десяткок, і охорона, і сам Лукашенко", — йдеться у повідомленні.

Після цього, за словами «Генерала СЗР», Лукашенко «слізно» випросив продовження переговорів і пообіцяв, що зс білорусі візьмуть участь у російсько-українській війні «в тій кількості та якості, в якій забажає президент росії».

Вранці 27 червня Генеральний штаб ЗСУ повідомив, що білорусь відправила російським військовим велику партію озброєння:

«За наявною інформацією, керівництво республіки білорусь продовжує надавати військову підтримку російській федерації, зокрема — до Білгородської області відправили чергову партію боєприпасів обсягом до 20 вагонів».

Президент Володимир Зеленський заявив, що Білорусь втягують у війну активніше, ніж на початку повномасштабного вторгнення рф в Україну, і звернувся до білорусів.

«Окремо я хочу звернутися сьогодні до громадян білорусі — до людей: і цивільних, і в погонах. Вас втягують у війну. І навіть активніше, ніж це було у лютому та у весняні місяці. Вони нічого не варті. Але ви не раби і не гарматне м'ясо, ви не повинні вмирати. І ви в змозі не дати нікому вирішувати за вас, що на вас чекає далі», — сказав президент України.

Він наголосив, що зараз від звичайних мешканців білорусі залежить дуже багато.

«Я знаю, що народ білорусі підтримує нас, як нас, а не війну. І саме тому російське керівництво хоче втягнути вас у війну», — зазначив Зеленський.

Також український президент звернувся до російських льотчиків, які запускають ракети Україною.

«Усі льотчики, диспетчери, техніки та інші люди, які забезпечують запуск ракет по Україні, повинні розуміти: ми всіх вас знайдемо. Кожен із вас відповідатиме за ці удари. І якщо хтось думає, що уникне відповідальності, сказавши, що такий був наказ, — ви помиляєтесь. Коли ваші ракети б'ють по житлових будинках — це військові злочини. Суд — ось що на вас усіх чекає. І ви не сховаєтеся ніде — ні на берегах Каспійського моря, над яким запускаються ваші ракети, ні в білорусі. Ніде», — сказав президент України.

Фото із мережі

Схожі новини