Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

У Сєвєродонецьку критична гуманітарна ситуація: харчі роздають “на камеру”

У місті Сєвєродонецьк Луганської області досі залишаються 7—8 тисяч мешканців, які живуть у вкрай складних умовах. Це люди, які навідріз не хотіли евакуюватися із гарячої точки

Гуманітарна ситуація критична. Окупанти не привозять людям харчів та питної води. Одного разу роздавали «на камеру» гуманітарні набори.

Про це повідомив на брифінгу міський голова Сєвєродонецька Олександр Стрюк.

«Підвезення гуманітарної допомоги в місто систематично не відбувається, — каже він. — Пропагандисти показали роздачу якихось наборів, але це була разова акція для російського телевізора. Відновлювати інфраструктуру на даний час теж неможливо. А всі обіцянки окупаційної влади, що скоро наведуть порядок, видавання бажаного за дійсне. Виїхати із Сєвєродонецька на підконтрольну Україні території тепер неможливо через важкі бої. Покинути місто можна лише в бік окупованих територій».

Про окупаційну владу

російські військові, каже Олександр Стрюк, в Сєвєродонецьку намагаються встановити окупаційну владу.

«Призначають то одного коменданта, то іншого. Намагаються створити якийсь актив міста. Окупанти займають вільне житло сєвєродончан, які залишили місто. Розміщують там солдат і офіцерів. Хазяйнують, як їм заманеться…», — наголосив мер.

Схожі новини