Передплата 2024 «Добрий господар»

Знову до зброї!

  • 27.06.2022, 05:00
  • 908

Закарпатець Сергій – один з когорти тих відважних, які захищають нашу Вітчизну від ворожої навали

Знову до зброї!
Знову до зброї!

Ще кілька місяців тому чоловік навіть не міг би уявити, що йому знову доведеться вбиратися у камуфляж та брати до рук зброю. Усе його життя круто змінила війна.

У минулому Сергій проходив військову службу у Чопському прикордонному загоні. Йому до вподоби була почесна та престижна місія — охороняти рубежі рідної країни. За пильність і сумлінність військовослужбовця заохочували відомчими та іншими відзнаками, цінували і поважали колеги.

Однак, окрім прикордонної справи, Сергій мав ще дві пристрасті — психологію та фотографію. Паралельно з військовою службою йому вдалося закінчити навчання у Київському славістичному університеті та здобути освіту спеціаліста з психології.

Аби застосувати свої знання та уміння на практиці, Сергій вирішив завершити прикордонну кар’єру та працювати психологом у навчальному закладі. Це була нова та цікава робота, нові виклики та здобутки. Водночас, він працював керівником фотогуртка у районному центрі дитячої творчості.

Згодом любов до мистецтва фотографії перемогла. Сергій відкрив власну фотостудію і разом з дружиною Валентиною почав займатися найулюбленішою справою. У подружжя народився син Анатолій. Справи йшли добре, майбутнє здавалося щасливим і безхмарним.

Для Сергія і Валентини, як і для мільйонів українців, світ перевернувся 24 лютого, коли у нашій країні почалася повномасштабна війна. Чоловік усвідомив, що час знову ставати до зброї. З першими днями війни росії проти України Сергій повернувся у рідний загін, аби захистити від ворога родину, рідний край та усю нашу державу. Після курсу додаткових навчань і тренувань він вирушив на інший бік України.

Прикордонник разом з побратимами сьогодні боронить нашу землю. За можливості, надсилає світлини з цікавинками сину Анатолію: комашку, яка пригрілася на травинці, жовто-багряний захід сонця, зайчика, що вибіг поруч у пошуках смачненького. Розповідає малому, що до них у гості часом заглядає зубатий бобер, спритні та мегашвидкі ящірки, допитливі польові мишки та колючі їжачки. Батько розповідає синові, що наразі він у своєрідному поході, але в нього є дуже важливе і нелегке завдання і що повернеться він тоді, коли його виконає. Запевняє, що це буде скоро, але обов’язково після перемоги.

В очах Валентини та Анатолія Сергій — це надія і захист. Для нас усіх він — Герой. Герой, який разом з побратимами очистить нашу Батьківщину від російських загарбників, поверне мир та спокій нашій землі.

Схожі новини