Передплата 2024 ВЗ

У розвідці оцінили загрозу з півночі: білорусь не зможе напасти сама

  • 25.06.2022, 09:30
  • 775

Якщо білорусь нападе, то разом з російськими підрозділами, бо по-іншому військам білорусі не вдасться діяти

У розвідці оцінили загрозу з півночі: білорусь не зможе напасти сама
У розвідці оцінили загрозу з півночі: білорусь не зможе напасти сама

Про це розповів представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Вадим Скібіцький в інтерв'ю РБК-Україна.

«Якщо зробити оцінку тих заходів, які на сьогодні проводять збройні сили білорусі, то виходить дуже цікава ситуація. По-перше, відразу після того, як російські війська були виведені з території білорусі, збройні сили республіки почали активні заходи оперативної і бойової підготовки», — заявив він.

Вони посилили свою присутність біля кордонів з Україною. Було виведено 7 батальйонів, які зараз на ротаційній основі розміщуються біля наших кордонів.

«Їхня офіційна позиція — що це робиться з метою посилення захисту кордонів республіки білорусь», — зазначив Скібіцький.

Крім того, за даними воєнної розвідки України, на сьогодні окремі підрозділи спеціального призначення російської федерації проводять спільні навчання з підрозділами сил спеціальних операцій білорусі.

«Вони відпрацьовують відповідне застосування цих спецпідрозділів з території білорусі на територію України. І, відповідно, вони вивчають район можливих бойових дій», — додав представник ГУР.

«У чому загроза? Загроза полягає в тому, що це можуть готуватися диверсійно-розвідувальні групи, які потім можуть зайти на нашу територію. Якщо говорити про створення ударних угруповань, то на сьогодні ми цього не відмічаємо. Але досвід березня-квітня, коли російські війська були перегруповані, виведені з території білорусі і перекинуті на схід України, свідчить, що за два-три тижні російські війська можуть знову повернутися на територію білорусі», — сказав Скібіцький.

За його словами, білоруські сили «не будуть діяти окремо, а тільки в складі російсько-білоруського угруповання».

Фото з мережі

Схожі новини