Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

росіяни у Сєвєродонецьку хочуть оточити ЗСУ, - Міноборони

  • 24.06.2022, 17:59
  • 794

Ворог намагається оточити захисників України в район Лисичанська на Луганщині, сформувавши "котел"

росіяни у Сєвєродонецьку хочуть оточити ЗСУ, - Міноборони
росіяни у Сєвєродонецьку хочуть оточити ЗСУ, - Міноборони

Про це повідомив речник Міноборони України Олександр Мотузяник.

«Найгарячішими ділянками фронту досі є населені пункти на південному і південно-східному напрямках від Сєвєродонецька. Противник значно збільшив кількість авіанальотів. Ворог прагне встановити повний контроль над Сєвєродонецьком, здійснює наступальні дії, щоб спробувати оточити наші війська у районі Лисичанська і блокувати основні логістичні шляхи», — розповів представник Міноборони.

Він сказав і про те, що внаслідок ударів по Лисичанську та навколишнім селам було зруйновано величезну кількість будівель. Під вогнем перебувають Борівське, Верхньокам'янка, Миколаївка, Біла Гора.

Мотузяник наголосив, що противник продовжує ракетні удари по військових та критичних об’єктах цивільної інфраструктури України.

«Зокрема, нанесено ракетні удари по об’єктах у Харківській, Одеській, Дніпропетровській, Миколаївській, Херсонській, Луганській та Донецькій областях, у тому числі крилатими ракетами типу Х-59, а також «Онікс», — зазначив він.

Під постійним артилерійським вогнем російських загарбників перебувають українські підрозділи на Харківському напрямку.

Речник Міноборони пояснив, що у так противник намагається завадити виходу ЗСУ на держкордон та в тил угруповання військ рф, яке діє на Слов’янському напрямку.

«За будь-яку ціну ворог прагне утримати захоплені рубежі. Тому він активізував діяльність диверсійно-розвідувальних груп. Також наша розвідка фіксує накопичення сил і засобів інженерних підрозділів окупантів в районі населеного пункту Великий Бурлук», — зазначив Мотузяник.

Щодо Миколаївського напрямку, речник зауважив, що за підтримки армійської авіації противник завдавав масованих артилерійських ударів у районах населених пунктів Біла Криниця, Любомирівка, Степова Долина, Посад-Покровське, Киселівка, Благодатне та Велике Артакове.

На Криворізькому напрямку окупант здійснює контрбатарейну боротьбу за допомогою РСЗВ «Ураган», а також обстрілював об’єкти транспортної інфраструктури у районі населеного пункту Апостолове.

Фото із мережі

Схожі новини