Передплата 2024 ВЗ

Хорватія готова сприяти диверсифікації постачань пального в Україну, – Микола Колісник

  • 24.06.2022, 15:15
  • 580

Під час робочого візиту домовилися щодо співпраці з хорватською стороною щодо диверсифікації постачань пального в Україну

«Диверсифікація джерел та маршрутів постачання пального — є запорукою незалежності країни та гарантією отримання стратегічно важливого ресурсу альтернативного походження від різних виробників. Ми маємо підтримку щодо цього з боку наших хорватських колег», — зазначив Микола Колісник.

У межах візиту заступник Міністра енергетики України мав зустрічі, зокрема з державним секретарем Міністерства економіки та сталого розвитку Хорватії Іво Мілатичем, головою правління компанії Jadranski naftovod (JANAF) Стєпаном Аданичем та головою правління компанії INA Сандором Фасімоном.

На зустрічах також обговорили зміцнення енергетичної безпеки, співпрацю у забезпеченні належного функціонування українського енергетичного сектору в умовах війни, а також можливості транзиту газу з хорватського СПГ-терміналу.

Довідково

Jadranski naftovod (JANAF) — хорватська компанія, що здійснює управління нафтопроводом і системою сховищ для транспортування і зберігання сирої нафти і нафтопродуктів. JANAF забезпечує постачання сировини нафтопереробним заводам шести країн Південно-Східної і Центральної Європи, визнаний стратегічним нафтопроводом ЄС в рамках проекту PCI під назвою JANAF-Adria Pipelines.

INA — провідна хорватська нафтова компанія, що займає міцну регіональну позицію в галузі розвідки та видобутку нафти і газу, нафтопереробки та збуту нафтопродуктів.

Схожі новини