Передплата 2024 ВЗ

“Окупанти пропонують маріупольцям “компенсацію” за втрачене майно...”

Про стан справ у майже знищеному місті повідомив міський голова Маріуполя Вадим Бойченко

“Окупанти пропонують маріупольцям “компенсацію” за втрачене майно...”
“Окупанти пропонують маріупольцям “компенсацію” за втрачене майно...”

Окупанти пропонують маріупольцям підписати папірці, де треба заявити, що їх будинок зруйнували ЗСУ… Лише у такому випадку маріупольці ніби-то зможуть отримати компенсацію від росії за втрачене житло.

Про це повідомив на брифінгу міський голова Маріуполя Вадим Бойченко.

«Потім окупаційна влада вимагає посвідчення про право власності на житло, а де його взяти, якщо будинок згорів. Вимагають довідку від ОСББ, що також неможливо у тих умовах, — наголошує пан Бойченко. — рашисти налякані, що найближчим часом розпочнеться деокупація і прибирають докази своїх злочинів».

Про стан Маріуполя

Вадим Бойченко розповів, що зараз місто знищене на 90 відсотків. У місті лишаються понад 100 тисяч місцевого населення: без світла і питної води. Роботи немає. Люди змушені розбирати завали за воду та їжу. Маріуполь — це гетто, яке створила росія. З 1 червня вони припинили видавати гуманітарну допомогу. На продукти можуть розраховувати лише літні люди та інваліди, які самостійно мають прийти за цією «допомогою».

«Місто на порозі складної епідеміологічної ситуації. Не працює система вивозу сміття. До цього додаються вимушені та стихійні поховання. Вся це суміш рухається у бік річок та моря, колодязів. Лікарі прогнозують, що у місті буде спалах холери. Критична інфраструктура зруйнована. До цієї війни росіяни готувалися, формували методички і знищили всі об’єкти інфраструктури, — наголошує Вадим Бойченко. — За тиждень вони зруйнували 15 об’єктів, які забезпечували життя міста. 50 відсотків міста повністю спалено, 1056 будівель спалені до попелу. Містянам не дали можливості виїхати. росія вбила понад 22 тисячі маріупольців і це дуже приблизна цифра».

Про морги, які підготували рашисти

«У місті чути запах смерті. рашисти привозять так звані морги, які працюють в магазинах і поруч з місцем, де роздають гуманітарку. Зараз навіть не розбирають завали будинків. На смітник вивозять будівлі, разом з загиблими», — підсумував Вадим Бойченко.

Схожі новини