Передплата 2024 «Добрий господар»

«Увага, громадяни! Повітряна тривога»

Таке сповіщення про ракетну небезпеку звучатиме по всій Львівській ОТГ

«Увага, громадяни! Повітряна тривога»
«Увага, громадяни! Повітряна тривога»

У Львівській ОТГ удосконалюють систему оповіщення про повітряну тривогу. Як повідомив директор департаменту міської агломерації ЛМР Юрій Лукашевський, нове обладнання встановлять у тих населених пунктах ОТГ, де його раніше не було.

Також нове обладнання запрацює у великих громадах, де системи вже встановлені, однак не скрізь гучно було чути сирени. Для цього використовува­тимуть, зокрема, додаткові рупорні гуч­номовці.

«Системи оповіщення отримають Винники, Дубляни, Малі Підліски, Си­тихів, Брюховичі, Рудне, Грибови­чі, Збиранка, Рясне-Руське, Лисиничі, Підбірці, Зашків, Завадів, Гряда, Во­ля-Гомулецька, — інформує чиновник. — Під'єднувати обладнання будуть з на­ступного тижня. Ці системи, як і попе­редні, є автономними. Складаються із кількох рупорів, які треба підключати у відповідних місцях, а також пульта, за яким цілодобово має бути оператор. Саме він і сповіщатиме про початок та відбій тривоги».

З досьє «ВЗ»

У березні цього року у населених пунктах Львівської ОТГ встановили де­сять нових систем оповіщення. Окрім традиційної сирени, інформацію про по­чаток та закінчення повітряної тривоги можна отримати також через Telegram-канал «Оповіщення ЦЗ» (єдиний офіцій­ний Telegram-канал, який повідомляє про початок та закінчення повітряної тривоги), мобільний додаток «Повітря­на тривога» — застосунок завантажують у Google Play Market або AppStore.

Фото з відкритих джерел

Схожі новини