Передплата 2024 ВЗ

Ірина Венедіктова зустрілася з Генпрокурором США Мерріком Гарландом

  • 21.06.2022, 21:30
  • 693

У вівторок, 21 червня 2022 року, Генеральний прокурор Ірина Венедіктова провела зустріч із Генпрокурором Сполучених Штатів Америки Мерріком Гарландом

Ірина Венедіктова зустрілася з Генпрокурором США Мерріком Гарландом
Ірина Венедіктова зустрілася з Генпрокурором США Мерріком Гарландом

Вона назвала потужним сигнал підтримки з боку стратегічних партнерів — Генпрокурора США із командою Департаменту юстиції, а також Посла США з особливих повноважень глобального кримінального правосуддя Бет ван Скак на шляху України до досягнення справедливості, якої прагне і заради якої об"єднується весь світ.

«Україні надзвичайно потрібна підтримка партнерів додатковими професійними силами та устаткуванням — допомога „на землі“ та спецобладнання, і Сполучені Штати наразі розглядають таку можливість. Правова підтримка так само необхідна і дієва, як і постачання зброї для боротьби із рф, яка вчиняє безпрецедентно масштабні звірства щодо мирного населення нашої держави», — наголосила Ірина Венедіктова.

Генпрокурор зазначила, що дуже важливою є експертна підтримка в сфері повернення активів, на яку очікує українська сторона. «Ми активно співпрацюємо щодо розшуку майна воєнних злочинців із американською Cleptocapture Task Force», — зазначила Генпрокурор.

Також під час зустрічі учасники обговорили об"єднання зусиль на юридичному фронті та формат співпраці американської сторони зі Спільною слідчою групою, що розслідує воєнні злочини рф. «Вдячна американським колегам за високу оцінку роботи української правоохоронної системи в надскладних умовах війни. Із нашого боку, відзначила вклад в нашу результативність експертів зі створеної США, ЄС та Великобританією Консультативної групи — Atrocity Crimes Advisory Group», — конкретизувала вона.

Ірина Венедіктова обговорила з колегами зі США співпрацю в сфері протидії екологічним злочинам. В умовах війни це серйозний виклик, адже наруга рф над довкіллям України вже розслідується у 12 кримінальних провадженнях, розпочатих за фактами екоциду.

Значну увагу під час зустрічі було приділено питанню подолання корупції та незаконних фінансових потоків, що є важливим маркером на шляху до членства України в Європейському Союзі.

Окремо під час розмови сторони зупинилися на актуальних питаннях взаємодії в сфері кібербезпеки. «Це злочини без кордонів і ми вже маємо приклади спільних успішних спецоперацій з колегами зі США», — зазначила Ірина Венедіктова.

Схожі новини