Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Строковиків, які вижили на "Москві", знову відсилають на війну в Україну

  • 21.06.2022, 18:42
  • 762

Матросів-строковиків, які вижили після знищення ЗСУ флагмана ЧФ крейсера "Москва", тримають їх на 40-річному сторожовому кораблі "Ладний", а їхні батьки просять відпустити їх через бойові психічні травми

Строковиків, які вижили на "Москві", знову відсилають на війну в Україну
Строковиків, які вижили на "Москві", знову відсилають на війну в Україну

російське видання повідомляє, що батьки матросів-строковиків, які вижили після знищення ЗСУ флагмана ЧФ крейсера «Москва», звернулися до військової прокуратури окупованого Севастополя, Комітету солдатських матерів та уповноваженого з прав людини рф зі скаргою, що попри обіцянки, матросів-строковиків не перевели на сушу, а утримують на сторожовому кораблі «Ладний», який потребує ремонту та непридатний для походів.

«Є інформація від військовослужбовців про подальший вихід у море для участі у СВО (повномасштабній війні рф проти України, — ред.) сторожовий корабель „Ладний“ приблизно 30 червня. Просимо провести перевірку щодо можливої участі ВКР (сторожовий корабель, — ред.) „Ладний“ у СВО (повномасштабній війні рф проти України, — ред.) з екіпажем, у складі якого перебувають військовослужбовці строкової служби», — написано в документі.

У документі вказано, що на кораблі перебувають 49 строковиків із затонулого крейсера «Москва», які не хочуть продовжувати брати участь в активних бойових діях після того, як Збройні Сили України двома ракетами «Нептун» їх розгромили. Їхні батьки стверджують, що матроси отримали бойові психічні травми внаслідок катастрофи, тому їх не можна допускати до бойових дій.

Фото з мережі

Схожі новини