Передплата 2024 «Добре здоров’я»

Ірина Геращенко: “Стамбульська конвенція не містить і слова про одностатеві шлюби”

Конвенція стосується виключно запобіганню домашньому насильству

Ірина Геращенко: “Стамбульська конвенція не містить і слова про одностатеві шлюби”
Ірина Геращенко: “Стамбульська конвенція не містить і слова про одностатеві шлюби”

Верховна Рада України підтримала законопроєкт про ратифікацію Стамбульської конвенції. У ній немає жодного слова про одностатеві шлюби… Конвенція стосується виключно запобігання і протидії домашньому насильству. Суспільство має демонструвати нульову толерантність щодо домашнього насильства.

Про це повідомила на брифінгу у Львові (онлайн) народна депутатка України Ірина Геращенко.

«Серед міжнародних зобов’язань України перед Радою Європи, які держава взяла понад десять років тому, одним із пунктів була саме ратифікація Стамбульської конвенції, — наголосила народна депутатка. — Навколо цієї конвенції багато міфологем, пов’язаних із несприйняттям частиною суспільства слова „гендер“. Не хоче ця частина суспільства визнати очевидне: що це слово давно є в українському законодавстві, і згадується в українських підручниках. Конвенція стала жертвою агресивної кампанії що, начебто, вона має щось спільне з питаннями одностатевих шлюбів. Це неправда! Стамбульська конвенція стосується виключно запобіганню домашньому насильству».

Про завершення процесу євроінтеграції України

На думку Ірини Геращенко, повноправне членство України в Євросоюзі — питання кількох років, а не десятиліть. Каже, конкретні терміни будуть залежати від того, який шлях обере громадянське суспільство та влада України.

«Якщо ми всі об’єднаємося, що ми за євроатлантичну інтеграцію, то, сподіваюся, п’ять років — це реалістичний шлях, — запевнила пані Геращенко. — У мене оптимістичні очікування від саміту ЄС, який відбудеться 23−24 червня, та може завершитися наданням Україні статусу кандидата на вступ до Євросоюзу. Рішення буде позитивне, у цьому немає сумніву».

Схожі новини