Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

до рф депортовано понад мільйон українців,- Ірина Верещук

До рф примусово депортували один мільйон 200 тисяч українських громадян. Серед депортованих 240 тисяч – це діти, з яких 2 тисячі – сироти

до рф депортовано понад мільйон українців,- Ірина Верещук
до рф депортовано понад мільйон українців,- Ірина Верещук

Про це повідомила на брифінгу у Києві віцепрем’єр-міністр — міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірина Верещук.

Про кількість людей, які ховаються на заводі «Азот»

Станом на 20 червня, каже Ірина Верещук, на заводі «Азот» в Сєвєродонецьку перебувають понад 300 осіб.

«Але це не „Азовсталь“, тут немає таких бомбосховищ. „Азот“ — це хімічний завод, який немає підземної інфраструктури. Ми звернулися із закликом відкрити гуманітарний коридор з цього заводу, хотіли використати міст Ювілейний, який ще не був зруйнований. Але ворог не дав цього зробити, — зауважила пані Верещук. — Евакуація можлива лише у тому випадку, якщо цивільні громадяни звертаються з проханням виїхати — це важливо, щоб не було примусу».

Про гуманітарні коридори

За словами пані Верещук, повномасштабне вторгнення росії стало безпрецедентним в історії щодо гуманітарних коридорів. Із 350 обіцяних коридорів працювало лише 165. Половина коридорів не працювала, бо росія порушувала всі зобов’язання. Окупант використовує жінок, дітей, людей похилого віку та маломобільних як живий щит.

Фото з мережі

Схожі новини