Передплата 2024 ВЗ

Янголи-Охоронці за плечима наших воїнів

  • 19.06.2022, 10:39
  • 672

Петро Порошенко привітав медиків із професійним святом

Янголи-Охоронці за плечима наших воїнів
Янголи-Охоронці за плечима наших воїнів

Петро Порошенко привітав медичних працівників із професійним святом. Він також оприлюднив відео з різних регіонів України, де лікарі та медсестри під обстрілами рятували людей з перших годин вторгнення російських окупантів.

«Лікувати та рятувати життя» — таке гасло тих, хто вірний клятві Гіппократа, вірний професії медика, вірний присязі. Сьогодні медики на передовій. Чимало з них стали парамедиками. Деякі з них пішли на фронт зі зброєю в руках. Багато медиків загинули, багато, на жаль, опинилося в полоні. Вони — Янголи-Охоронці, які стоять за плечима наших воїнів", — написав Порошенко у Facebook.

«З початку повномасштабного вторгнення ворог цілеспрямовано бомбив лікарні у Маріуполі та Харкові, Ірпені та Чернігові, в інших містах України. Медичний персонал лікарень не ховався в підвалах, а рятував життя українців — ризикуючи власним життям. Працюючи в надкритичних умовах, коли немає ні світла, ні газу, ні води. Бо на кону — життя людей», — нагадав Петро Порошенко.

«Тому для нас, українців, для волонтерів не стояло питання, чи допомогти нашим медикам. Разом із командою — ГО Справа Громад, Фонд Порошенка, ГО „Res_Publica. Брати по Зброї“ — ми відповідали на запити, які до нас надходили. Забезпечили місцеву лікарню Миколаєва системами хімводоочистки, завезли генератори, медикаменти та продукти харчування у Чернігівську міську лікарню. Марина передала три швидкі допомоги Київському військовому шпиталю, медикаменти для лікарень Ірпеня, Бучі, Бородянки», — пише Порошенко.

«Медикаменти, кровоспинні та перев’язувальні матеріали для цивільних лікарень, військових шпиталів і медичних служб військових батальйонів та бригад, які боронять Україну в Донецькій, Луганській, Харківській, Чернігівській, Миколаївській, Запорізькій і Київській областях», — зазначив п’ятий Президент.

«Сьогодні, у День медичного працівника, щиро дякую нашим лікарям за їхню щоденну героїчну працю. Ваш внесок у нашу перемогу безцінний», — резюмує Порошенко.

Фото: сайт «Європейської Солідарності»

Схожі новини