Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

У Кабміні хочуть розпустити депутатів місцевих рад від партій, що потрапили під заборону

  • 18.06.2022, 05:00
  • 529

Кабінет міністрів пропонує розпустити депутатів місцевих рад, які пройшли до них як представники партій, які потрапили під заборону

За словами представника Кабміну у Верховній раді Тараса Мельничука, Кабінет міністрів схвалив законопроєкт про наслідки судових заборон політичних партій для депутатів місцевих рад.

Передбачається, що однією з підстав дострокового припинення повноважень депутата місцевої ради є набуття чинності рішення суду про заборону діяльності політичної партії, від місцевої організації якої висувався і був обраний депутат. При цьому підставою для розпуску може стати входження в депутатську фракцію місцевої організації такої партії.

Повноваження місцевої ради будуть достроково припинятися у разі дострокового розпуску більша частина депутатів від загального складу. У такому разі до проведення першої сесії новообраної ради в районах, областях, на територіях територіальних громад, де запроваджено режим воєнного стану, утворюються військові або військово-цивільні адміністрації.

Схожі новини