Передплата 2024 ВЗ

Росіяни завозять і розселяють свої родини у Херсоні

  • 17.06.2022, 05:30
  • 652

Росіяни завозять родини своїх військовослужбовців на тимчасово окуповані території та самовільно заселяють їх в квартири та будинки українців, які виїхали, рятуючись від окупантів.

Про це під час брифінгу в медіацентрі Україна-Укрінформ повідомила заступниця міністра оборони України Ганна Маляр.

«Зараз ми можемо сказати, що з боку росії активізувалось завезення родин військовослужбовців російських окупаційних військ до захоплених російським агресором українських населених пунктів, зокрема йдеться про місто Херсон. Новоприбулі так звані „російські переселенці“ самовільно заселяють залишені будинки і квартири українських громадян, які виїхали, рятуючи свої життя з початком широкомасштабного вторгнення російської федерації в Україну 24 лютого», — наголосила Маляр.

Крім того, російські загарбники посилюють заходи з примусової паспортизації населення захоплених ними територій. За словами заступниці міністра, станом на 13 червня електронна черга на отримання російського паспорта складається на 2 тижні. Не виключається, що зазначені заходи проводяться з метою штучного збільшення частки місцевого населення, яке буде зобов’язане гарантовано підтримувати плани кремля щодо анексії тимчасово окупованих територій у разі проведення так званих референдумів.

Маляр також наголосила, що росія не відмовляється від своїх планів провести так звані референдуми. Водночас їм це не вдається з двох причин: місцеве населення чинить потужний опір, а органи державної влади України, які за законом уповноважені здійснювати такі дії, також унеможливлюють їх організацію.

Схожі новини

Популярне за добу

Популярне за тиждень