Передплата 2024 «Добра кухня»

Частина вулиці Шевченка у Львові – відкрита для проїзду транспорту

  • 16.06.2022, 14:25
  • 962

Відсьогодні ділянка відремонтованої вулиці Шевченка – на відрізку від вул. Залізничної до вул. Єрошенка і до вул. Юнаківа, стала проїзною

Частина вулиці Шевченка у Львові – відкрита для проїзду транспорту
Частина вулиці Шевченка у Львові – відкрита для проїзду транспорту

«Сьогодні для проїзду відкрили частину вул. Шевченка, на ділянці від вул. Залізничної до вул. Єрошенка і до вул. Юнаківа. Це ділянка протяжністю приблизно 300 м. Тепер вул. Єрошенка буде з двостороннім рухом, відтак вже не потрібно об’їжджати, щоб доїхати до квазікільця. Також двосторонній рух діє на вул. Юнаківа і вул. Луцького.

На ділянці, яку відкрили для проїзду, облаштовано нижній і середній шар асфальтобетонного покриття. Ще має бути фінальний, верхній шар асфальту. Його постелять, коли будуть асфальтувати вул. П. Орлика. Тоді підрядник запустить асфальтний завод. Відкрита ділянка є повноцінно проїзною", — повідомив Олег Забарило, директор департаменту міської мобільності та вуличної інфраструктури ЛМР.

За його словами, на вул. Єрошенка будуть працювати інспектори з паркування, щоб унеможливити хаотичне паркування приватних авто. Коли повністю вул. Шевченка відкриють для проїзду транспорту, то на перехресті вул. Шевченка — Єрошенка — Юнаківа буде встановлено світлофорний об’єкт, який регулюватиме проїзд авто і рух пішоходів.

«На відкритій для проїзду ділянці вул. Шевченка ми облаштували велодоріжки, хідники, технічні тротуари і зелену зону, облаштували паркомісця, встановили опори освітлення. Також переробили сходи до навчального закладу, і зараз завершуються роботи зі встановлення пандуса.

Ще на перехресті вул. Шевченка — Єрошенка — Юнаківа мають встановити світлофорний об’єкт, коли відкриємо повністю вулицю. Зараз проїзд регулюється дорожніми знаками.

Схожі новини