Передплата 2024 ВЗ

Наступного тижня запрацює нова дорога для легкових авто на польському кордоні

З 15 червня на пункті пропуску «Грушів—Будомєж» можуть їхати значно важчі авто

З наступного тижня у пункті пропуску «Краківець-Корчова» запрацює нова дорога для легкових автомобілів. Кількість смуг для вантажного транспорт зросте вдвічі — із чотирьох до восьми.

Про це повідомив на брифінгу у Львові виконувач обов’язків начальника Львівської митниці Данііл Меньшиков.

«Оформлення легкових транспортних засобів ми переносимо на нову дорогу. Зараз там тривають роботи, ставлять павільйони, де будуть працювати митники та прикордонники. Плануємо завершити ці роботи найближчим часом і наступного тижня відкрити. Розширення пункту пропуску на польському кордоні є результатом запуску спільного україно-польського проєкту „Відкритий кордон“. Він спрямований на спрощення роботи бізнесу: як імпортерів, так і експортерів», — сказав Данііл Меньшиков.

За його словами, розбудовують пункти пропуску не лише на україно-польському кордоні, а й на межі з Румунією. Пункт пропуску «Красноїльськ» в Чернівецький області готовий на 90%, а «Дяківці» на 60%.

«Також стартував пілотний проект у пункті пропуску „Грушів—Будомєж“ між Україною та Польщею. Там дозволили проїзд вантажівкам із більшою вагою, — наголосив керівник Львівської митниці. — Досі пункт пропуску функціонував з обмеженням до 3,5 тонн. 15 червня вантажність підвищили до 7,5 тонн. І це теж буде ефективне рішення для наших експортерів. Проєкт розрахований на шість місяців, буде діяти до 15 грудня цього року».

Схожі новини