Передплата 2024 «Добра кухня»

Впродовж 4 років сплачував податки в бюджет так званої «ДНР» - повідомлено про підозру директору мережі аптек

  • 16.06.2022, 06:48
  • 520

За процесуального керівництва Київської обласної прокуратури заочно повідомлено про підозру директору товариства з обмеженою відповідальністю у фінансуванні тероризму (ч. 2 ст. 258-5 КК України)

За даними слідства, підозрюваний спільно з іншими особами у жовтні 2014 року зареєстрував два товариства з обмеженою відповідальністю на тимчасово окупованій території Донецької області. Вони створили мережу із 77 аптечних пунктів, які діяли на території так званої «ДНР».

Використовуючи реквізити банківських установ, що діють на тимчасово окупованих територіях, всупереч законодавству України, вони систематично впродовж 2015−2019 років перераховували кошти до «податкових» органів псевдореспубліки. Частина цих коштів спрямована на фінансування силового блоку терористичної організації «ДНР».

Досудове розслідування здійснюють слідчі ГУ СБУ у м. Києві та Київській області. Встановлюють інших осіб, які причетні до фінансової оборудки. Матеріали стосовно інших осіб виділені в окреме кримінальне провадження.

Схожі новини