Передплата 2024 «Добре здоров’я»

За крадіжку з суду — від 7 до 12 років тюрми?

Правоохоронці завершили досудове розслідування справи щодо крадіжки 120 тисяч доларів з кабінету судді

За крадіжку з суду — від 7 до 12 років тюрми?
За крадіжку з суду — від 7 до 12 років тюрми?

Львівська обласна прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт щодо 28-річного мешканця Львівщини за фактом вчинення крадіжки (ч. 5 ст. 185 КК України).

«Досудове розслідування встановило, що наприкінці січня поточного року в нічний час доби обвинувачений, шляхом віджиму металопластикового вікна, проник в службовий кабінет одного із суддів Західного апеляційного господарського суду та викрав із сейфу понад 120 тис. доларів США, що згідно з офіційним курсом, встановленого Національним банком України, станом на день вчинення злочину становить майже 3,5 млн грн, — повідомили в обласній прокуратурі. — Наразі обвинуваченому обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою».

Обвинувальний акт скеровано до Галицького районного суду м. Львова для розгляду по суті.

Досудове розслідування здійснювали слідчі Слідчого управління Головного управління Національної поліції Львівської області.

Нагадаємо, безпрецедентний випадок трапився у Львові 19 січня, близько п’ятої години ранку. Гроші було викрадено з робочого сейфу судді Віри Гриців.

Невдовзі зловмисника затримала поліція. Він якраз виходив з львівського казино. Відомо, що чоловік родом з Червонограда. Перед затриманням поліцейські кілька днів відстежували його дії, документуючи ознаки причетності до гучної крадіжки у суді.

Через те, що крадіжка вчинена в особливо великих розмірах, санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від семи до дванадцяти років з конфіскацією майна. Немало…

Як дізналася журналістка «ВЗ», раніше підозрюваний не був судимий. Чи зважатимуть на цей факт судді?

Схожі новини