Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

“Через складну гуманітарну ситуацію життя маріупольців під загрозою": Вадим Бойченко

Медики б’ють на сполох! У Маріуполі, де є братські могили, брак питної води та зараження її каналізаційними стоками, є велика загроза спалах інфекційних хвороб

Життя пересічного маріупольця перетворилося на щоденну битву за виживання.

Про це повідомив на брифінгу міський голова Маріуполя Вадим Бойченко.

«Життя тисяч маріупольців під загрозою через складну гуманітарну ситуацію у місті, — відзначає пан Бойченко. — У місті багато братських поховань, стихійних поховань. Не прибирається сміття, не працює каналізація… Майже немає доступу до питної води. Все це провокує спалахи інфекційних хвороб. Наші лікарі кажуть, що згодом можуть померти тисячі людей. Нагадую, у Маріуполі залишається понад 100 тисяч людей».

За словами Бойченка, намагання окупантів продемонструвати, що місто нібито повертається до нормального життя, не мають під собою жодного підґрунтя.

«Вони ставлять намет і кажуть, що це баня і роблять свято. Свято на чому? На костях і на крові? Поставили звичайний металевий контейнер і назвали це банком. Кажуть, що видають гуманітарку, а поряд морг. Як в таких умовах можна казати, що у місто повертається життя? Але відповідь у тому, що так живе вся росія», — заявив Вадим Бойченко.

Про вивезення металу з Маріуполя

«росія незаконно вивозить металургійну продукцію із Маріуполя. У місті розташовані два великих металургійних комбінати, які виготовляли до 40% всієї української металопродукції, — сказав голова ради Федерації металургів України Сергій Біленький. — Метал вивозиться через Маріупольський порт до російської федерації. Надалі планують кудись продавати. Можливо, якусь частину нашого металу використають для внутрішнього споживання. По-іншому, як піратством, це назвати неможливо».

Схожі новини