Передплата 2024 «Добрий господар»

Суд виправдав футболіста Кріштіану Роналду у справі про зґвалтування

  • 12.06.2022, 12:35
  • 1 092

Окружний суд Лас-Вегаса відхилив позов колишньої манекенниці Кетрін Майоргі проти знаменитого португальського футболіста Кріштіану Роналду

Суд виправдав футболіста Кріштіану Роналду у справі про зґвалтування
Суд виправдав футболіста Кріштіану Роналду у справі про зґвалтування

Майорга вимагала від спортсмена 76 мільйонів доларів за зґвалтування, яке нібито він вчинив у готелі «Палмс» у Лас-Вегасі у 2009 році.

Згідно з матеріалами справи, Кетрін Майорга, колишня манекенниця та згодом шкільна вчителька, познайомилася з Роналду у віп-зоні клубу «Рейн» у готелі «Палмс казино ресорт». Пробувши вечір разом, вони вирушили до пентхауза, який орендував Роналду, де все і сталося.

Після того випадку Майорга подала заяву до поліції, надавши результати медичного огляду, який підтверджув факт статевого акту. Водночас вона не назвала ім'я ґвалтівника, заявивши, що боїться, тому заяву «заморозили».

Тим часом Майорга погрожувала Роналду все ж оприлюднити деталі ситуації, якщо той не заплатить їй за мовчання. Щоб уникнути скандалу, спортсмен заплатив Майорзі 375 тисяч доларів — тоді це була дуже пристойна сума, особливо за згвалтування, якого не було. В обмін на неї жінка підписала «угоду про нерозголошення» щодо цієї історії.

Однак наприкінці десятих років, коли в США розпочався скандально відомий рух «Міту», який зробив нормою загальні та бездоказові звинувачення проти відомих чоловіків у статевих злочинах, Кетрін Майорга зрозуміла, що здешевила.

У 2018 році вона виступила у пресі із серією звинувачень щодо Роналду, порушивши власну підписку про нерозголошення.

Кетрін розповіла журналістам про те, що коли їй було 25 років, вона, прийшовши до пентхауса Роналду, вирушила до джакузі, але футболіст пішов за нею та зґвалтував.

«Я відштовхувала його і повторювала: «Ні, чувак, цього не буде». Але цей хлопець був найбільш настирливий з усіх, кого я бачила. Я відвернулась, а він спробував зняти з мене спідню білизну. Я спробувала врятуватися, але він накинувся на мене, а я все твердила — «ні, ні, ні, ні», — розповіла Кетрін.

Після публікацій у пресі вона найняла кількох адвокатів, які домоглися порушення справи проти Роналду в поліції за підозрою у зґвалтуванні. Також вони подали цивільний позов на компенсацію. Йшлося про 76 мільйонів доларів. Зважаючи на все, Майорга та її адвокати планували, що Роналду злякається і розпочне переговори. Але португалець виявився міцним горішком.

Адвокати Кетрін вимагали дозволити публікацію матеріалів поліції — результатів медичного огляду, свідчень очевидців, електронного листування та запису з камер відеоспостереження. Захист Роналду домігся продовження заборони публікації на тій підставі, що всі ці матеріали ніяк не доводили факту згвалтування, а свідчили лише про наявність статевого акту, якого футболіст і так не заперечував.

Першим серйозним ударом для Майорги стало скасування кримінальної справи у 2019 році. Поліція Невади заявила, що доказів, які підтверджують її заяви про згвалтування, не виявлено, і закрила слідство, знявши з Роналду всі підозри.

Після цього залишився цивільний позов, який тривав ще два роки, і днями завершився. Суддя Дорсі оголосила, що захист Майоргі «перекрутив судову процедуру», долучивши до справи конфіденційний документ щодо листування Роналду зі своїми адвокатами. Йшлося про адвокатську анкету, в якій Роналду нібито позитивно відповів на запитання про те, чи говорила Кетрін «ні» і чи опиралася вона статевому акту.

Однак цей документ у жодному разі не може бути предметом судового розгляду, і до захисту Майорги він міг потрапити лише незаконно. Та й достовірність цього документа сумнівна. Тому суддя вирішила, що захист Майоргі «спотворив судову процедуру», і закрила справу без права подання повторного позову. Щоправда, позивачка має право оскаржити це рішення протягом кількох днів у суді вищої інстанції.

Так, Роналду може тріумфувати. Публікації, ініційовані Кетрін Майогою у розпал «антимузької» кампанії феміністок, завдали йому серйозної іміджевої шкоди. Рекламодавці, які, як вогню, боялися таких історій, розривали контракти з зіркою футболу. Зокрема, портрет Роналду зник з обкладинки комп'ютерної гри FIFA та з постерів у самій грі.

Виправдання Роналду сталося одразу після аналогічного завершення судового розгляду між знаменитим голлівудським актором Джонні Деппом і набагато менш знаменитою актрисою Ембер Херд. Цей позов теж був «інспірований» рухом «Міту» і теж з тріском провалився в суді, але неабияк полоскотав нерви відомому актору і добряче зіпсував йому кар'єру.

Фото із мережі

Схожі новини