Передплата 2024 «Добрий господар»

росія тут назавжди: нардеп від "Слуги народу" із Херсонщини підтримав окупантів

  • 08.06.2022, 20:15
  • 867

Народний депутат Олексій Ковальов, який виїхав на окуповану Херсонщину, зізнався, що співпрацює з росіянами та підтримав анексію регіону

росія тут назавжди: нардеп від "Слуги народу" із Херсонщини підтримав окупантів
росія тут назавжди: нардеп від "Слуги народу" із Херсонщини підтримав окупантів

Про це йдеться у соцмережах Ковальова.

«Учора відвідав дуже важливий для мене та й для всіх фермерів у нашому краї захід — перший заступник керівника адміністрації президента рф Сергій Кірієнко зустрівся з фермерами Херсонської області.

По-перше, заявили, що росія тут серйозно і надовго! По-друге, на зустрічі ми озвучили всі наші запитання і побажання.

Запланована повномасштабна інтеграція аграріїв Херсонщини в економічну модель росії.

Гадаю, що скажу не лише про себе, але й про решту учасників зустрічі — люди вийшли з усвідомленням, що росія нас чує і розуміє.

Крім аграрних проблем, обговорювали і статус Херсонської області — повторю, що росія назавжди і щонайтісніша інтеграція з рф вже триває", — написав нардеп-зрадник.

Він також зазначив, що окупаційна адміністрація роздала вказівки українським фермерам, що і як їм вирощувати та куди вивозити їхнє зерно для збуту. Ковальов додав, що російські загарбники будуть залучати херсонських підприємців у російську економіку.

Речниця фракції «Слуга народу» Юлія Палійчук повідомила, що заяви Ковальова у соцмережах після «наради» в Херсоні із заступником голови кремлівської адміністрації Кірієнком переконливо свідчать про те, що він став колаборантом агресора.

«Він зрадив український народ, зрадив своїх виборців, зрадив Україні. Саме тому ми вирішили звернутися до Верховної Ради України із закликом позбавити Ковальова мандату народного депутата України, відповідно до чинного законодавства.

Зрадники й колаборанти не можуть представляти українців у Верховній Раді України. Вони мають відповідати перед українським народом за співпрацю із ворогом і бути покараними з усією суворістю закону.

Ми не будемо закликати нашого колишнього колегу скласти мандат. Якщо совість, честь і гідність вже втрачено остаточно — немає сенсу до них апелювати. Хай це станеться за законом, після вироку суду.

Можемо йому лише порадити уважно вивчити статтю 111-прім Кримінального кодексу і спрогнозувати термін ув’язнення за колабораціонізм, який чекає на нього після звільнення тимчасово окупованої Херсонщини ЗСУ", — наголосили у «Слузі народу».

Фракція також просить Офіс Генерального прокурора й Службу безпеки пришвидшити строки розслідування та передбачити в обвинувальному акті конфіскацію майна Ковальова. Також нардепи проситимуть органи судової влади оперативно розглянути справу Ковальова про державну зраду.

У пресслужбі Державного бюро розслідувань наполягають, що Офіс Генерального прокурора порушив кримінальне провадження проти Ковальова за статтею про колабораціонізм ще у квітні. Слідчі встановили, що нардеп реалізує харчову продукцію, вироблену через підконтрольні йому підприємства, на окупованій території Криму, а також купляє в росіян паливно-мастильні матеріали для своєї техніки.

Також нардеп сприяє розміщенню російських військових у приміщенні санаторію в місті Гола Пристань на Херсонщині, яке перебуває в межах виборчого округу колаборанта.

Фото із мережі

Схожі новини