Передплата 2024 «Добрий господар»

У Львові стартувало онлайн-голосування за нові назви «російських» вулиць

  • 08.06.2022, 17:15
  • 597

Львівська міська рада розпочала голосування за пропозиції щодо перейменування першого блоку вулиць Львова, до якого увійшли 14 назв

У Львові стартувало онлайн-голосування за нові назви «російських» вулиць
У Львові стартувало онлайн-голосування за нові назви «російських» вулиць

Про це йдеться на сайті мерії.

«Мешканці можуть обрати один із запропонованих варіантів до кожної вулиці. На першому етапі нові назви обиратимуть для теперішніх вулиць: Карла Брюллова, Олександра Герцена, Михайла Глінки, Дагестанська, Василя Жуковського, Петра Козланюка, Володимира Короленка, Миколи Некрасова, Івана Сєченова, Льва Толстого, Антона Чехова, Чуваська, Миколи Скрипника, Миколи Кибальчича», — розповів перший заступник міського голови Андрій Москаленко.

Пропозиція, що набере найбільше голосів на веб-порталі міської ради, отримає один голос, який врахує робоча група під час затвердження нової назви вулиці. Фінальне рішення щодо перейменування вулиць мають ухвалити депутати на сесії Львівської міськради.

Голосування за перший блок вулиць триватиме на сайті міської ради до 15 червня за посиланням: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSf3xsNLDmi-8O3TQM3Zn35tPXpKQCMuLVDSLh4yry5gKcjulQ/viewform.

Загалом у Львівській територіальній громаді дерусифікують 53 вулиці, які названі на честь російських діячів чи мають назви, що асоціюються з російською імперією, росією чи радянською пропагандою.

Повний перелік вулиць є на сайті Львівської міської ради: https://city-adm.lviv.ua/news/government/291 650-u-lvivskii-hromadi-pereimenuiut-53-vulytsi-perelik

Спеціальна робоча група розглянула кожну пропозицію, яку надіслали мешканці Львова, громадські організації, наукові та мистецькі інституції. На їхній підставі і сформували список топонімів для перейменування.

Додамо, що після перейменування вулиць у Львові мешканцям не потрібно буде змінювати документи. Замінити документи будуть змушені лише підприємці, однак для них ця процедура буде безкоштовною.

Фото ілюстративне зі сайту Львівської мерії

Схожі новини