Передплата 2024 «Добрий господар»

Під брамою церкви «московський» єпископ промовляв українцям… прокльони

Перехід храмів УПЦ московського патріархату в лоно Православної церкви України викликає обурення серед проросійсько налаштованого духовенства

Так, на Волині під брамою церкви, парафіяни якої вирішили змінити юрисдикцію, колишній єпископ читав псалом із… прокляттями.

Мова про 108-й псалом, у якому згадується біблійна іс­торія Давида й Саула. Остан­ній так зненавидів суперника за те, що той був обраний Бо­гом, що на знак помсти зве­лів убивати ні в чому не винних людей. Саме це й виклика­ло гнів Давида. І він виголосив такі слова: «Як буде судитись, нехай вийде винним, молит­ва ж його бодай стала гріхом! Нехай дні його будуть короткі, хай інший маєток його забере! Бодай діти його стали сирота­ми, а жінка його удовою! І хай діти його все мандрують та же­брають, і нехай вони просять у тих, хто їх руйнував! Щоб до нього ніхто милосердя не вия­вив, і бодай не було його сиро­там милости! Щоб на знищен­ня стали нащадки його…». Усі ці прокльони повторював під брамою Свято-Михайлівської церкви у містечку Рожище єпископ Камінь-Каширський Афанасій (Герман), вікарій єпархії УПЦ (мп).

Намісник монастиря Успіння Пресвятої Богороди­ці в с. Сокіл Рожищансько­го деканату о. Яків (Мільян) прокоментував дії «москов­ського» єпископа так:

— Вороги для Афанасія — місцева проукраїнська вла­да, ЗСУ, поліція, свої парафі­яни, українці, котрі виявили бажання звільнити свій храм від окупації московії. І от саме на них він виливає свою не­нависть, звинувачення, засу­дження, прокльони, бажання трагічної смерті… Для Афа­насія ворог — не антихрист путін, не слуга антихриста кіріл, не війська рф, не рпц агресорського патріархату, а люди своєї землі, які праг­нуть перемоги над ворогом.

Схожі новини