Передплата 2024 «Неймовірні історії життя»

Львів: 1 вересня школярі нарешті сядуть за парти

Із 1 вересня у Львові нарешті відновлять очне навчання у школах

За станом на початок червня, у 107 школах міста живуть вимушені переселенці з інших міст України. За три місяці цих людей планують розселити в інші місця, зокрема у модульні містечка, які зараз споруджують.

Як повідомив на брифін­гу голова Львівської ОТГ Ан­дрій Садовий, для відновлення очного навчання є умова: «Кож­на школа повинна мати або своє укриття, або ж поруч, в організа­ціях, які готові прихистити дітей. Безпека — це наш пріоритет».

В управлінні освіти Львів­ської міської ради кажуть, на­разі не відомо, скільки львів­ських учнів сядуть за парти, оскільки чимало з них через війну виїхали до Польщі та ін­ших країн Європи і там уже пішли до навчальних закладів. Також невідома кількість пер­шокласників.

У новому навчальному році у львівських школах навчати­муться також учні з родин ви­мушених переселенців. «Коли діти сюди приїхали, ми їх од­разу включили в нашу систему освіти. Тепер готуємося до від­новлення повноцінного навчан­ня з 1 вересня. Усі діти, які на той час будуть у Львові, отрима­ють можливість піти до школи, у разі потреби одержать планшет і книжки», — підсумував Андрій Садовий.

Схожі новини