Передплата 2024 «Добра кухня»

"Війну і мир" в школі більше не читатимуть: зміни в шкільній програмі

  • 07.06.2022, 15:15
  • 660

Історії викладатимуть по-новому та посилять національно-патріотичне виховання

"Війну і мир" в школі більше не читатимуть: зміни в шкільній програмі
"Війну і мир" в школі більше не читатимуть: зміни в шкільній програмі

Про це заявив заступник міністра освіти та науки України Андрій Вітренко, пише 24 канал.

За його словами, у міністерстві робочі групи займаються напрацюваннями, які вплинуть на навчальну програму з нового року.

«До 15 червня до Міністерства освіти та науки повинні подати результати обговорень. Після цього їх опрацюють та вже вирішуватимуть, чи вносити до освітнього процесу з допомогою нормативних документів», — каже Вітренко.

За словами заступники міністра, найбільше змін зазначає Зарубіжна література.

«З програми планують вилучити твори низки письменників, а також самих авторів. Такого як „Війна і Мир“ в Україні вивчати вже не будуть. Тобто все, що оспівувало російські війська, усе це зникне з програми Зарубіжної літератури», — підкреслив Вітренко.

Історія України та Всесвітня історія

Історію України та Всесвітню історію викладатимуть по-новому. Зазначається, що випишуть взаємовідносини між українською нацією та «русскім міром». Вони базуватимуться на історичних фактах і документах.

Захист Вітчизни

У предметі з'явиться більше тем, які стосуються практичного спрямування. Також посилять національно-патріотичне виховання.

«З'явиться окремий блок. У ньому розповідатимуть про правила поведінки з мінами та вибухонебезпечними предметами. Усе для того, щоб діти знали, чого не можна робити та що може загрожувати їхньому життю. Це особливо актуально зараз, адже величезні території України заміновані російськими загарбниками», — додав Вітренко.

Фото: ukrinform.ua

Схожі новини