Передплата 2024 «Добра кухня»

Псевдоволонтери “заробили” на бронежилетах 450 тисяч!

До злочинної схеми може бути причетне командування однієї з військових частин Львівщини

Псевдоволонтери “заробили” на бронежилетах 450 тисяч!
Псевдоволонтери “заробили” на бронежилетах 450 тисяч!

Львівські правоохоронці викрили псевдоволонтера з Львівщини, який продавав через певний сайт, соцмережі й «маркетплейс» імпортовані з Великої Британії сталеві пластини до бронежилетів, які призначались для бійців Збройних сил України. Шахрай незаконно збагатився на 450 тисяч гривень.

Про це повідомили у відділі з питань інформаційної політики Спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері Західного регіону.

«Зловмисник, разом із невстановленими на цей час слідством особами, у заздалегідь пошиті та підготовлені плитоноски вставляв бронеплити та перепродував. Усього вдалося реалізувати 2400 таких бронежилетів, — йдеться у повідомленні військової прокуратури. — Наразі фігуранта затримано в порядку ст. 208 КПК України та повідомлено про підозру. Спецпрокурори готують клопотання до суду для обрання вказаній особі міри запобіжного заходу — у вигляді тримання під вартою. Крім цього, встановлюється причетність до злочину інших осіб, зокрема серед командування й службових осіб однієї з військових частин Львівщини, за імовірного пособництва яких стала можливою така злочинна схема».

Слідчі дії тривають. Санкція інкримінованої статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 7 років — з трирічним позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю, та з конфіскацією майна.

Схожі новини