Передплата 2024 «Добра кухня»

В Україні запрацювала поліцейська група, яка досліджує сексуальні злочини окупантів

У трьох кримінальних провадженнях ґвалтівникам оголошено про підозру

В Україні запрацювала поліцейська група, яка досліджує сексуальні злочини окупантів
В Україні запрацювала поліцейська група, яка досліджує сексуальні злочини окупантів

В Україні запрацювала спеціальна поліцейська група, яка досліджує злочини окупантів проти жінок, дітей та людей старшого віку — зґвалтування. Робоча група працює з 18 квітня на Київщині, з 10 травня на Сумщині та з 31 травня на Чернігівщині. За час роботи на Київщині виявлено 13 потерпілих від сексуальних злочинів, опрацьовано 21 населений пункт.

Про це повідомила на брифінгу заступниця міністра внутрішніх справ України Катерина Павліченко.

За фактами зґвалтувань поліція вже відкрила 16 кримінальних справ. Також до поліції надійшло близько півсотні звернень про сексуальні злочини окупантів на Донеччині, Запоріжжі, Луганщині, Харківщині, Херсонщині. Ці локації ще у роботі. Перші справи стосуються документування злочинів у деокупованих територіях.

За словами чиновниці, уже є перші результати розслідування сексуальних злочинів рашистів. Зокрема у трьох провадженнях особам повідомлено про підозру.

«Місія групи — виявлення та фіксації сексуальних злочинів, вчинених військовослужбовцями російської федерації. Спеціалісти у складі групи мають відповідний досвід роботи з постраждалими від насильства, а також роботи з дітьми, — наголосила пані Павліченко. — Під час опрацювання населених пунктів поліцейські та психологи з групи спілкуються з місцевими жителями, виявляють факти злочинів сексуального характеру, а також інформують та роз’яснюють куди потрібно звернутися по допомогу».

За словами Катерини Павліченко, левова частка постраждалих сімей не хочуть говорити про зґвалтування… Таких людей скеровують до психологів, за потреби надають відповідну реабілітацію.

Схожі новини