Щавель збирайте по росі
Щавель збирають кілька разів за сезон. Робити це треба, коли листки сягнули 10 см. Їх акуратно стинайте ножем, залишаючи пеньки завдовжки 2 см.
Виходити на грядку слід вранці, допоки не висохла роса. Тоді рослини містять максимум вологи. Вилучайте зовнішні пластинки, залишаючи внутрішні для подальшого розвитку куща.
Зрізану зелень не рекомендується тримати під сонячними променями, а відразу заносьте до прохолодного приміщення.
Після кожної «стрижки» насадження підживлюють нітроамофоскою. Відтак швидше наростатиме нова вегетативна маса.
Дуже важливо не допускати появи квітконосів, що забирають багато поживних речовин. Як наслідок, листки грубішають та втрачають смакові якості. Тому стрілки виламуйте на початковій стадії.
Припиняють збір урожаю у вересні, аби кущики мали змогу підготуватися до зими.
Фото ілюстративне з сайту pexels