Передплата 2024 «Добра кухня»

У червні пенсіонери, що працюють, отримають доплати за квітень і травень

Якщо ви вийшли на пенсію два роки тому й весь цей час продовжували офіційно працювати, то у червні цього року отримаєте проіндексовану пенсію – з доплатою за квітень і травень

Як повідомила «ВЗ» заступни­ця начальника Головного управ­ління Пенсійного фонду Украї­ни у Львівській області Руслана Іванкова, перерахунок пенсій пен­сіонерам, що працюють відбудеть­ся згідно із ч. 4 статті 42 Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування». Документ передбачає щорічний перерахунок пенсії з 1 квітня осо­бам, які після призначення пенсії продовжували працювати та на­були необхідний страховий стаж. Пенсіонер повинен мати не менш ніж 24 місяці страхового стажу піс­ля призначення (або попередньо­го перерахунку) пенсії, або менш ніж 24 місяці страхового стажу, але якщо після призначення пенсії ми­нуло не менш ніж два роки. Право на перерахунок визначає страхо­вий стаж, набутий до лютого цьо­го року.

«Щодо суми доплати, то все ін­дивідуально, — сказала Руслана Іванкова. — Сума залежить від ста­жу та розміру пенсії кожної люди­ни. Виплата перерахованих пенсій буде проводитись з червня із до­платою за квітень і травень. Пере­рахунок пенсії проведуть автома­тично, без додаткового звернення особи до органів Пенсійного фон­ду».

Схожі новини