Передплата 2024 ВЗ

Для вагітних переселенок – модульне містечко за 26 млн грн

Житло зводять із дерев’яних конструкцій

Для вагітних переселенок – модульне містечко за 26 млн грн
Для вагітних переселенок – модульне містечко за 26 млн грн

На вулиці Тракт Глинянський стартувало будівництво двох тимча­сових будинків для вагітних жінок-переселенок, які знайшли у місті Лева прихисток від війни. У будинках замешкають сто май­бутніх матусь. Спроєктували будин­ки львівські архітектори. Підрядник робіт — одеська компанія, яка через війну переїхала до Львова. А про­фінансувала цей проєкт організа­ція «Червоний Хрест», інвестувавши 26 мільйонів гривень.

Як розповів «ВЗ» заступник міського голови Львова з питань містобудування Любомир Зубач, це будуть два будинки на два повер­хи, пристосовані для комфорту ма­терів із дітьми. Там будуть спальні кімнати, пральні, душові, вбиральні, кімнати відпочинку, дитячі зони, кух­ні, їдальні, котельня тощо.

«Наразі триває монтаж першо­го поверху, — каже чиновник. — Поруч з будинками прокладемо доріжки, встановимо лавочки. Зробимо тери­торію приємною для прогулянок і від­починку. Цією зеленою зоною змо­жуть користуватись не лише жінки, які оселяться у цих будинках. Вона буде доступною для всіх мешканців мікрорайону. Житло для вагітних від­криють наприкінці липня цього року».

У департаменті містобудуван­ня мерії кажуть, для жінок при на­дії будинки зводять із сучасних дерев’яних конструкцій, які склада­ють на місці. За основу взято досвід аналогічного будівництва у США.

Фото ЛМР

Схожі новини