Передплата 2024 «Добре здоров’я»

“У воєнний стан ситуація з вивозом сміття у Львові контрольована”: Ірина Маруняк

Один мешканець платить за вивіз твердих побутових відходів 40-45 гривень на місяць. Якщо пальне буде дорожчати, тариф переглянуть

“У воєнний стан ситуація з вивозом сміття у Львові контрольована”: Ірина Маруняк
“У воєнний стан ситуація з вивозом сміття у Львові контрольована”: Ірина Маруняк

Попри воєнний стан, у Львові вчасно вивозять сміття, щоправда, бувають випадки тимчасового перевантаження контейнерів.

Органічні відходи потрапляють на переробку на спеціальний завод по вулиці Пластовій, тверді побутові відходи — на полігони Львівської області.

Станом на 31 травня кожен мешканець Львова платить зі своєї кишені за чисте місто 40−45 гривень на місяць. Найближчим часом тарифи на вивіз сміття дорожчати не будуть. Та якщо вартість пального й надалі буде бити рекорди — за вивіз побутового сміття доведеться платити більше.

Про це повідомила у коментарі «ВЗ» заступниця міського голови Львова з питань житлово-комунального господарства Ірина Маруняк.

«Ситуація з вивозом сміття у Львові контрольована, — каже чиновниця. — Працюють п’ять перевізників, серед них — одне комунальне підприємство. Стільки ж було і до війни. Облаштовано 1350 контейнерних майданчиків для збору відходів, понад п'ять тисяч контейнерів. Щоденно моніторимо ситуацію щодо вивезення відходів. Бувають випадки, що за тиждень на трьох-чотирьох майданчиках незначне перенакопичення відходів. Зв'язуємося з перевізником, який миттєво усуває недоліки. Наші перевізники навіть миють контейнери за складеними графіками. Це контролюють районні адміністрації та управляючі компанії».

Також у Львові, каже Маруняк, є понад тисячу місць, де встановлено контейнери для збору органіки. З початку 2022 року вивезено 1778 тонн органічних відходів на компостувальну станцію. Частину відходів продають, а частину використовують для удобрення міських дерев.

Фото ілюстративне, автор: Олександр Мазуренко

Схожі новини